T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SİVAS / MERKEZ - Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuz Sivas ili, merkez ilçede Karşıyaka Kız Teknik ve Meslek Lisesi adı altında 2010 yılında 16.716 metrekare arsa üzerine bodrum kat dâhil 5 kat üzerine ve 24 derslikli olarak açılmıştır. Bakanlığımızın okul isimlerini tek çatı altında toplama kararı ile 2013 yılında Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak isimlendirilmiştir. 2014 yılında aynı bahçe içerisine 300 yatak kapasiteli kız öğrenci yurdu yapılmış aynı yıl öğrencilerimize hizmet vermeye başlamıştır. Okul bahçemizde çeşitli sportif faaliyetleri yerine getirmek için basketbol, voleybol, tenis sahaları bulunmaktadır. Aynı bahçe içerisinde yeşil alan, otopark ve öğrencilerimizin çeşitli sosyal sportif çalışmaları yapabilecekleri yeterli alan mevcuttur.

 

Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak; Çocuk Gelişimi Eğitimi Alanı, Hasta Yaşlı Hizmetleri Alanı, Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı, El Sanatları Teknolojileri Alanı ve Güzellik Saç Bakımı Hizmetleri Alanlarında öğrencilerimize mesleki eğitim vermektedir. İlimizde yeni açılan Bilişim Tematik Lisesi Bilişim teknolojileri alanında eğitim öğretim vereceğinden diğer meslek liselerinde ve okulumuzda var olan Bilişim teknolojileri sınıfları kademeli olarak kapatılmıştır. Yeni bir yapılanma söz konusu olmazsa bu alanda son mezunlarımız 2019 yılında verilecektir.  Bakanlığımız eğitim politikası gereği tüm meslek liselerinde olduğu gibi okulumuzun açılışında var olan Anadolu Meslek Lisesi ve Kız Meslek Lisesi kademeli olarak kapatılmış ve Anadolu Meslek programı ile eğitim faaliyetleri tek programda toplanmıştır.

 

İlimizde eğitimde öncü mesleki eğitimde kutup yıldızı misyonunu üstlenen okulumuz akademik başarıda, sosyal sportif, sanatsal, bilimsel ve kültürel faaliyetlerde misyonunu yaşatan ve gerçekleştiren bir kurum olmanın haklı gururunu yaşamaktadır. Her yıl TÜBİTAK yarışmalarına bir önceki yıldan daha fazla katılım sağlanmakta ve ilimizi bölge ve final yarışmalarında temsil ederek derecelerle dönülmektedir. Aynı zamanda iki yıldır okulumuzda TÜBİTAK bilim farı yapılmaktadır. Bilimsel alanda hazırlanan projeler çeşitli bilim fuarları ve yarışmalara da davet edilmekte ve okulumuz aldığı derece ve başarılarla ismini ülkemiz geneline duyurmaktadır.

 

Okulumuzda hazırlanan "Sivaslı Kızlar Avrupa Mutfağında" isimli Erasmus projesi ile 2016 yılında 17 öğrencimiz 3 öğretmenimiz refakatiyle İtalya/Milano ve 17 öğrencimiz 3 öğretmenimiz refakatiyle İspanya/Cadiz de Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanında staj programına katılmışlardır. Öğrencilerimiz 2 günlük staj programlarını gerçekleştirmişlerdir. 2019 yılında ise "Sivas'ın yollarına kızlarımız Avrupa'da" isimli Erasmus projemiz ile 6 öğrencimiz 2 öğretmenimiz refakatinde Hasta Yaşlı Hizmetleri Alanında Polonya, 6 öğrencimiz 2 öğretmenimiz refakatinde Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanında Portekiz, 8 öğrencimiz 2 öğretmenimiz refakatinde Güzellik Saç Bakım Hizmetleri Alanında Romanya akışları gerçekleştirilecektir. Öğrencilerimiz 15 günlük staj programlarını gerçekleştireceklerdir. Erasmus proje ekibimiz her yıl proje hazırlamakta ve desteklendiği takdirde Avrupa ülkelerine akışlar gerçekleştirilerek öğrencilerimize mesleki gelişimlerine yeni bilgiler yeni bir bakış açısı katacaklardır.

 

Okulumuzda her alanda sportif faaliyetlere katılım sağlanmakta ve aldıkları başarı ve derecelerle okulumuzu temsil eden öğrencilerimiz aynı zamanda kişisel sportif gelişimlerine katkı sağlamaktadırlar. 2018 yılında Genç Kızlar Tenis Turnuvasında birinci olan okul takımımız ilimizi grup yarışmalarında il dışında temsil etmiştir. Yine 2019 yılında da il dışında temsil edeceklerdir. Okulumuzda sportif faaliyetlerde her branşta takım çalışması yapılmakta ve her yıl branş çeşitliliği artmaktadır.

 

Halk oyunlarında her yıl okulumuzda ekip hazırlanmakta ve il içi yarışmalarda, gösterilerde, açılışlarda okulumuzu temsil etmektedirler.

 

Okulumuzda bakanlığımız tarafından planlanan çeşitli projelerde uygulanmaktadır; MESGEP Projesi, Meslek Liseleri Ailelerle Buluşuyor Projesi, Sıfır Atık Projesi, Okullar Hayat Olsun Projesi, Okul Sağlığı Projesi, Beslenme Dostu Okul Projesi, Beyaz Bayrak Projesi gibi nitelikli projeler uygulanmaya devam etmektedir. Bunun dışında yine Alanlarımız tarafından yürütülen özel sektörle işbirliği protokolleri ve sosyal sorumluluk projeleri uygulanmaktadır. Özellikle Temiz Okul sağlıklı Okul sloganıyla yürütülen Beyaz Bayrak projesinde 3. Defa Beyaz Bayrak ve 2. Defa Beslenme Dostu Okul sertifikası almanın haklı gururunu yaşamaktayız.

 

Okulumuza ait Geleneksel Yaş Pasta Süsleme Yarışmasının 8.si 2019 yılında düzenlenecektir. 4 Eylül'ün 100. Yılı olması nedeniyle bu yıl tema komisyonumuz tarafından 4 Eylül olarak belirlenmiştir. Yarışma ödülleri her yıl okulumuz ve paydaşlarımız tarafından finanse edilmektedir.

 

Her yıl öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz ile il içi ve il dışı geziler düzenlenmekte ve kurum kültürünü geliştirmek için çeşitli faaliyetler gerçekleştirilmektedir.

 

İlk günkü heyecanla İlimiz geneli mahalle ve köylerinden gelen öğrencilerimize; deneyimli idari kadromuz, genç ve dinamik eğitim kadromuz ve destek ekibimizle meslek liselerinin kutup yıldızı misyonumuzla eğitim öğretim faaliyetlerinde öncü olmaya devam edeceğiz...

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 28.07.2020 - Güncelleme: 28.07.2020 14:52 - Görüntülenme: 1186
  Beğen | 2  kişi beğendi